Ga naar hoofdinhoud

De Westerheide

Leuk dat je dit leest. Ik neem je in deze blog mee naar hoe deze foto tot stand is gekomen:

Zaterdag ochtend 22 augustus 2020. De wekker ging vroeg, dan kijk ik altijd eerst of de weersvoorspellingen zo zijn gebleven als verwacht. Uhm redelijk wat lagen wolken, dat betekent voor een foto vaak niet heel veel goeds. Wat doen we, naar de locatie rijden of nog even omdraaien?  Keuze 1, we rijden ernaar toe en wie weet gaat het toch wat worden. Bedje uit, aankleden, tandpoetsen en naar beneden. Koffie beker warm maken met heet water, snel ontbijten, de kat naar buiten doen en koffie zetten. Hup, de auto in naar Hilversum. De locatie had ik een paar dagen daarvoor via google maps al helemaal uitgeplozen en de boom die ik wilde fotograferen was nog geen 5 min lopen van de parkeerplaats.

Aangekomen op locatie, ik stap de auto uit, kijk naar rechts, mooie lucht, helder met wat hoge wolken. Links kan ik helaas niet goed zien door de bomen die er staan. Ik voel wel, het waait flink. Ik begin te lopen naar de locatie en voel dat wind koud in mijn rug waait. Als ik op het open stuk kom, zie ik hele donkere wolken links hangen.  Ik pak mijn telefoon. Nog 30 min voor de zon opkomt. Oké, de donkere wolken zullen net te snel voorbij komen of misschien heb ik geluk en komt er toch nog een een beetje kleur op de hoge wolken.

Ik kom bij de boom aan en ik loop even rond om de juiste compositie te vinden. Ik zet de spullen neer en stel alles in. Nu is het wachten. De eerste donkere wolken komen al over mij heen waaien. Een paar minuten later een klein beetje rood in de lucht. Door een wat langere sluitertijd te gebruiken, zie je de donkere wolken ook van achter de camera naar de boom toe trekken.

Na 5 foto’s pak ik snel de spullen in en loop zo snel ik kan naar de auto. Ik start de auto en het begint te regenen. WAT BEN IK BLIJ DAT IK TOCH NOG UIT BED BEN GEGAAN EN NIET BEN OMGEDRAAID VANOCHTEND VROEG.

Deze foto is te koop in de webshop

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top