Ga naar hoofdinhoud

Op pad naar de ijsbrekers van Marken.

Leuk dat je deze blog leest. Ik neem je vandaag mee naar Marken.
Ik gebruik verschillende apps om mijn foto’s vooraf te plannen. Ik bekijk de locatie maar ook de weersvoorspellingen. ย Tussen november en februari had ik gezien dat de zon in het verlengde van de ijsbrekers op zou komen. Nu was het alleen nog wachten op een dag dat het weer mee zou werken.
Dinsdag 12 januari bekeek ik de weersvoorspellingen voor woensdagochtend. Een aantal lage wolken beetje midden en wat hoge wolken. (Hoge wolken zorgen voor kleur in de lucht)

Woensdagochtend vroeg de wekker. In bed nog een keer de weersvoorspellingen kijken. De voorspellingen waren iets veranderd, iets meer bewolking maar vooral wat meer hoge wolken ๐ŸŽ‰. De wind stond ook nog van de ijsbrekers af naar de zon toe. Op de rader zag ik dat bij marken tussen 08:00 en 09:30 uur voornamelijk hoog wolken hingen. Dit kan een prachtig plaatje gaan worden, dacht ik. Snel bed uit, koffie zetten, ontbijten, omkleden en ik spring in de auto. Na een uurtje rijden was ik om 8 uur in Marken. Vanaf de parkeerplaats was het ongeveer 700 meter lopen naar de ijsbrekers. Terwijl ik naar de ijsbrekers loop werd het al iets lichter en er hing 1 grote wolk in de lijn van de ijsbrekers naar de zon. Op zoek naar een aantal composities. Ook dit had ik vooraf al grotendeels bedacht. Ondertussen kwam er wat kleur in de lucht. Tussen 08:30 en 08:50 schoot ik een aantal super mooie foto’s. Ik ruimde mijn apparatuur op in de tas. Ondertussen had ik het super koud gekregen en liep snel terug naar de auto. Terug naar huis met een glimlach op mijn gezicht. Wat is het toch fijn als alles mee werkt! Het weer, locatie en apparatuur. Zie hieronder het resultaat.

 

Technische info foto:

Canon R5

Canon 16-35 2.8ii (geschoten op 16mm)

Rollei statief c5i

Lee pro glass 6ND

Lee Hard grad 0.9 ND

Iso: 100

Sluitertijd: 15 sec

Diafragma: F10

 

Dit bericht heeft 16 reacties

  1. Jeetje Ries je moet er wel heerlijk erg veel voor over hebben om foto’s te maken.
    Maar het resultaat mag er zijn, SUPER MOOI.
    Kan me voorstellen dat je hier blij van wordt

  2. Mooie foto Richard. Is goed dat je de totstandkoming van deze foto beschrijft. Niet iedereen weet dat er zoveel bij komt kijken om dit soort foto’s te kunnen maken. Bevalt de R5 goed?

    1. Hoi Jeroen, Ja bijna alle foto’s zullen vooraf gepland zijn. Vind het ook leuk om vooraf allemaal te plannen. En nog leuker met zo resultaat te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top